Portfolio

Technieken

Op deze pagina vind u een overzicht van de verschillende technieken die kunnen – en soms moeten – worden toegepast bij het ontwikkelen van websites.. of zelfs webapps.

portfolio details mock

Wordpress

Zorgethiek.nu is een van de websites van de UvH. De websites zijn ontwikkeld in WordPress en op maat gemaakt met php en javascript, van zowel de core als plugins.

care ethics screenshot

BBpress

De website van CERC, een internationale organisatie, werd gebouwd in WordPress met een besloten ledengedeelte en forum (BBPress).

cv en portfolio screenshot

CV en Portfolio

Voor een light weight website; bijvoorbeeld een CV met portfolio is een CMS te zwaar en volstaat HTML, CSS en Javascript (met json).

schildklier screenshot

Joomla

Een ander veel gebruikt CMS is Joomla. We zullen geen nieuwe websites ontwikkelen met Joomla, maar kunnen deze wel indien nodig onderhouden. We kunnen de website ook ‘ombouwen’ naar WordPress, dat veel makkelijker is in gebruik dan Joomla.

Gewoon screenstho

Hosting

Naast een multifunctionele website is ook de keuze voor hosting een die goed moet worden overwogen. De snelheid en hulpvaardigheid van een helpdesk is een belangrijk kenmerk van de kwaliteit. Bijvoorbeeld een SSL voor een beveiligde verbinding is tegenwoordig een must.

responsiviteit screenshot

Responsiviteit

Bijna 3/4 van de bezoekers gebruiken hun telefoon dus het is belangrijk dat een website (ontwerp) en op de mobiel minstens zo goed doet als op de desktop.  Daarnaast scoren websites met een goede schaalbaarheid beter in zoekresultaten.