iThemes beveiligt je WordPress website

WordPress is een populair en veelgebruikte CMS. Er zijn vele plugins voor ontwikkeld. Vaak worden veiligheidsproblemen pas later ontdekt. Daarom is het belangrijk WordPress en de plugins constant bij te houden. Hackers maken graag gebruik van gaten in de beveiliging om de website kapot te maken of over te nemen.

Als de website wordt gehackt kan tot grote gevolgen hebben. Hoewel er natuurlijk backups worden gemaakt kan er zeker bij een actieve website altijd het gevaar zijn dat de laatste wijzigingen niet zijn opgeslagen. Als de website niet bereikbaar is kost dat klandizie en inkomen. In het kader van de AVG ben je als eigenaar zelfs verplicht om te zorgen dat er geen datalekken kunnen ontstaan.

iThemes

Bij de hosting pakketten van Vimexx wordt standaard en gratis de plugin iThemes Security Pro aangeboden aan klanten. De plugin bestaat al geruime tijd en is met 900.000 actieve installaties populair te noemen.

De iThemes Security plugin biedt diverse functies om op allerlei onderdelen de website te beveiligen. Zelf de gratis versie is het al waard om te installeren, maar de Pro versie biedt nog een aantal belangrijke functies. De plugin biedt meer dan 30 onderdelen waarop de beveilig kan worden aangescherpt.

Zo wordt bijvoorbeeld het admin account extra beveiligd om te zorgen dat hackers niet meer binnen kunnen komen via de ‘gebruikelijke’ weg van de alom bekende standaard instellingen. Er worden bots geblokkeerd die de website doorzoeken op ingangen of proberen scripts te installeren. In een dashboard krijg je een actueel inzicht in de beveiligingsstatus van je website. Continue wordt er op malware gecontroleerd. Als er problemen worden gevonden wordt de admin gealarmeerd.

Security Dashboard
iThemes Security Dashboard

Ninjascanner

In het kader van ’twee weten meer dan een’ adviseert Vimexx nog de installatie van een tweede beveiligingsplugin aan: Ninjascanner. Er is een zekere overlap in functionaliteit tussen de beide plugins, maar daarmee spreidt je ook je beveiliging. Met de gratis plugin beveiling je met name je bestanden en database.

auteur: Denelan
Gepubliceerd: 20/04/2020

Ook interessant…

Divi theme

Divi theme

De makers van het Divi theme, Elegant Themes, bracht met een update van het Divi theme en de builder naar buiten dat de 4.0 versie een...